Sokken draag je met al je outfits en zijn daarom een belangrijk onderdeel van je garderobe. Maar als je je sokken op een stapel of in de sokkenlade gooit, is er een grote kans dat je ze kwijtraakt en ongelijke paren overhoudt. Daarom is het zo belangrijk om je sokken netjes op te vouwen en goed bij elkaar te houden. Hier zijn vijf handige manieren om je sokken op te vouwen.

De een in de ander

Als je een baby of peuter hebt, is dit een makkelijke manier om je sokken bij elkaar te houden. Dit werkt ook goed met no-show of enkelsokken. Het basisidee is dat je beide sokken vastpakt en de ene sok in de andere stopt. Een eenvoudige manier om kleine sokken bij elkaar te houden!

Militaire stijl

Als je weinig ruimte hebt, is de militaire stijl een handige manier van opvouwen. Leg beide sokken op een vlakke ondergrond met de ene sok op de andere. Maak eventuele rimpels in de sokken glad. Rol de sokken vervolgens, te beginnen bij de teen, strak tegen elkaar aan. Wanneer de sokken volledig opgerold zijn, pak je met één hand de binnenkant van de buitenste sok vast en houd je hem vast. Trek met de andere hand de buitenste rand van de buitenste sok rondom. Als er delen van de sokken uitsteken, vouw deze dan naar binnen.

De sokrol

Deze methode begint op dezelfde manier als de militaire stijl. Je begint met de sokken die bovenop elkaar op een vlakke ondergrond liggen. Begin dan bij de teen en rol ze samen. Bij deze aanpak hoef je de sokken niet zo strak te houden als bij de militaire stijl. Als de sokken eenmaal opgerold zijn, leg je ze tegen elkaar in de sokkenlade.

Het Vierkant

Een laatste manier die je eens zou kunnen proberen is ‘het vierkant’. Deze vouwmethode werkt ook goed bij lange sokken, zoals Falke sokken. Leg beide sokken op een vlakke ondergrond. De sokken moeten loodrecht staan elkaar, waarbij de sokken in het midden kruisen en een kruis vormen. Vouw de teenzijde van de sokken om totdat je een vierkant hebt. Stapel ze netjes op en je bespaart ruimte en hebt een nette sokkenlade.

Als je je sokken netjes opvouwt blijven ze bij elkaar en verlies je ze niet zo snel. Daarnaast is de kleur, stijl en kwaliteit belangrijk. Sokken maken of kraken immers wel je outfit! Wil je elke maand nieuwe, hippe sokken? Ga dan voor een sokken abonnement.