Naast het feit dat kleding zorgt voor bescherming en warmte in met name de koude wintermaanden, is kleding ook een goed verlengstuk van je karakter en persoonlijkheid. De mode verandert voortdurend, waardoor er ieder jaar wel nieuwe modetrends zijn te ontdekken. De modetrends verschillen niet alleen per jaar of seizoen, maar ook tussen verschillende leeftijdscategorieën. Met name onder jongvolwassenen veranderen de trends voortdurend en zien we ook oudere trends steeds vaker terugkomen. Veel modebedrijven haken dan ook in op de modetrends onder jongvolwassenen. In dit blog lees je de populairste kledingmerken onder jongvolwassenen: variërend van relatief jonge kledingmerken tot de welbekende grote merken. Laat je inspireren en ontdek de modetrends van nu.  

Black Bananas

Een van de populairste kledingmerken onder jongeren is Black Bananas. Het merk is een aantal jaar geleden opgericht door een jongvolwassene en staat bekend om zijn unieke logo: een aap. Het logo komt vanzelfsprekend op alle items terug en is een ware sensatie onder jongeren. Black Bananas werkt, in tegenstelling tot vele andere kledingmerken, niet met collecties, maar brengen maandelijks nieuwe items uit. Hierdoor zorgen ze ervoor dat het aanbod zeer divers is en kunnen ze inspelen op de laatste modetrends. De kleding van Black Bananas wordt gekenmerkt door het echte streetwear-karakter. Een van de populairste kledingstukken van Black Bananas zijn dan ook de sportieve trainingspakken.

Daily Paper

Evenals Black Bananas is ook Daily Paper opgericht door relatief jonge mensen en laat het al een aantal jaar duidelijk zijn sporen achter bij jongvolwassenen. De collecties van Daily Paper bestaan voornamelijk uit excentrieke en uitgesproken kledingstukken, waardoor het door vele wordt gezien als een vooruitstrevend merk. De prijs van de kledingstukken is gemiddeld en ze produceren zowel dames- als herenkleding. Bovendien brengen ze ook veel accessoires uit, zoals fanypacks, riemen, petten en sjaals, waardoor je met name op festivals veel kleding en accessoires van Daily Paper tegenkomt.

Nike

Nike is en blijft onder zowel kinderen en jongvolwassenen als ouderen een van de meest gangbare en populairste kledingmerken. Het is een gevestigde naam met een zeer positieve reputatie, waardoor het een van de weinige merken is die onder de gehele bevolking populair blijft. Naast streetwear, produceert Nike ook sportkleding, schoenen, sportaccessoires en nog veel meer, waardoor iedereen wel iets van Nike in zijn of haar kledingkast heeft hangen.