Nuummiet is een van de weinige mineralen die aanzienlijke voordelen heeft voor iemands fysieke en mentale gezondheid. Door het gebruik van nuummiet krijg je een nauwkeurig en duidelijk begrip van jezelf. Het leidt je weg van een vals gevoel van nederigheid terwijl het je leert verantwoordelijkheid te nemen voor je acties. Door een muur van bescherming rond je aura op te richten, biedt nuummiet je bescherming tegen alle vormen van destructieve energie, zoals zwarte magie. Het is een reinigende steen die zelfs de meest diepgaande niveaus van je onderbewustzijn zal reinigen. Nuummiet  geeft je het vertrouwen om in je eigen autoriteit te staan ​​en zorgt ervoor dat al je daden en bedoelingen eerlijk en duidelijk zijn.

Geestelijke en fysieke effecten van nuummiet 

Het gebruik van nuummiet is effectief bij het verlichten van spanning en stress gerelateerde symptomen, zoals hoofdpijn en slaapproblemen. Je bent in staat om blokkades, trauma’s, angsten, emoties van schuld en schaamte te doorbreken en weg te werken. Je gevoelens van wanhoop en negatief karma zullen ook worden verminderd of zelfs uitgeroeid met behulp van nuummiet. Het wekt ook een gevoel van eer in je op en leert je hoe je zowel anderen als jezelf kunt respecteren. Nuummiet bezit eigenschappen die ook gunstig zijn voor de lichamelijke gezondheid. De effecten zijn bijvoorbeeld goed voor de nieren, zenuwen, hersenen en gehoor. Het kan ook helpen om je  insulinespiegels te reguleren. Bij patiënten die lijden aan degeneratieve ziekten, de ziekte van Parkinson en zenuwpijnen, is aangetoond dat de steen ook nuttig kan zijn.

De manieren waarop je nuummiet kunt gebruiken

Als je nummiet hebt gekocht op www.rubenrobijn.nl of een andere site, kun je het gewoon dragen om van de voordelen te profiteren. Nuummiet kan op kleding worden bevestigd of op het lichaam worden gedragen. Als alternatief kan het worden geplaatst op een plek die belangrijk is voor de drager. Healing, meditatie, massage en zelfs edelsteentherapie kunnen allemaal profiteren van het gebruik van nuummiet. Als een soort talisman kan het worden gebruikt om schadelijke energieën af te weren en jezelf tegen schade te beschermen. Tijdens meditatie geeft het de mogelijkheid om je naar de meest ontoegankelijke delen van je psyche te leiden.

Nuummiet combineren met andere stenen

Als je meer voordelen wilt, kun je nuummiet en moldaviet tegelijkertijd gebruiken. Een combinatie van  nuummiet en azeztuliet kan licht werpen op normaal gesproken sombere innerlijke reizen. Je kunt nuummiet ook combineren met Libische gouden tektiet voor manifestatie, tsavoriet voor welvaart, seraphiniet voor genezing en amethist voor spirituele bescherming. Bovendien heeft nuummiet een synergetisch effect in combinatie met scoleciet, maansteen, zonnesteen, natroliet, amazoniet en labradoriet. Bezoek je vertrouwde edelsteenwinkel om nuummiet en andere stenen te kopen om te combineren om de helende effecten te krijgen die je nodig hebt!