Daar zit je dan, het internet af te speuren naar de ideale motorkleding. Het is ook een belangrijke keuze, en je wilt vanzelfsprekend waar voor je geld. Zit je te twijfelen tussen kleding van textiel en van leer? Dit artikel zal je vast en zeker een helpende hand bieden en je tot de juiste keuze leiden.

Verschillen in materiaal

Als eerste is het belangrijk dat je het materiaal nader onder de loep neemt. Textiel is in meerdere uitvoeringen te verkrijgen, er staat een breed aanbod tot je beschikking. Bovendien staat het erom bekend ventilerend te zijn. Dit is een groot bijkomend voordeel in de zomer met hoge temperaturen. Over temperatuur gesproken: Hier hebben de meeste textielpakken ook een voordeel bij. Een aanzienlijk aantal heeft uitneembare lagen, zodat ze voor iedere temperatuur geschikt zijn. Leer is minder ventilerend, hier begin je veel sneller in te zweten. En als je op de motor wilt klimmen terwijl het regent? Dan is het ten zeerste aan te raden dat je impregneerspray aanschaft en gebruikt ter bescherming. Motorjassen van leer hebben nu eenmaal wat meer onderhoud nodig. Maar, leer gaat wel langer mee dan textiel als je het zorgvuldig behandelt. Nog een positieve factor van leer is dat het steviger is dan textiel. Het materiaal heeft namelijk een betere slijtweerstand. Een motorpak van leer vormt zich door de tijd heen naar jouw model, wat het nog comfortabeler laat zitten.

Verschil in prijs

Een ander aspect is de prijs. Het verschil tussen leren en textiele motorjassen is op dit gebied best te merken. Een motorjas van leer is vaak een stuk duurder. Textiel is in het algemeen goedkoper te krijgen.

Verschil in gebruiksgemak

Een vraag die je jezelf moet stellen is: Hoe gebruik je je motor? Een motorpak van leer wordt vaak op race circuits gespot, wat ook niet gek is vanwege de goede bescherming die het biedt. Het is echter niet altijd handig voor het dagelijks leven, aangezien je onder de meeste geen normale kleding kunt dragen. Is dit voor jou geen punt? Dan is een leren pak ideaal. Motorkleding van textiel is zeer handig in het dagelijkse verkeer. Hier past namelijk wel vaak normale kleding onder. Neem je dus vaker de motor onderweg naar werk of andere dagelijkse gelegenheden? Dan is textiel wellicht een betere materiaalkeuze.

Conclusie

Rij je vaak alleen met mooi weer of op circuits en wil je duurzaam zijn? Of ga je voor praktisch en ventilerend? Hopelijk heb je je keuze kunnen maken