Idealiter wil je de kleur van je schoenveters afstemmen op een andere kleur in je outfit. Zo is je hele look harmonieuzer en ziet het eruit alsof het goed matcht. Je kunt de kleur van de schoenveters ook afstemmen op iets in je sokken, mocht je gekleurde sokken dragen. Je kunt het ook combineren met een kleur in je zakvierkant, je stropdas, je strikje of zelfs je manchetknopen. Maar niet alle combinaties komen even goed uit de verf.

 

Niet alles past bij elkaar

Laten we zeggen dat je een zwart paar schoenen hebt. Als je de zwarte, ronde schoenveters wijzigt  naar platte, zwarte dan is het schoenenpaar nog steeds zeer geschikt voor op kantoor. Als je wat meer variatie in de kleur wilt, kun je kijken naar de andere kleding die aan hebt. Als je shirt een blauwe streep heeft kun je prima een blauw paar schoenveters toevoegen. Een blauwe veter is heel gemakkelijk te combineren omdat blauw erg dominant is in mannenkleding.

Ook dragen de meeste mensen witte shirts. Je zou dus kunnen denken aan een wit of gebroken wit paar schoenveters op een zwarte schoen. Dit is wel een zeer sterk contrast, die alleen past bij uitgebreidere zwart-witte outfit.

 

Licht contrast

Zwart met een grijs paar schoenveters ziet er weer heel anders uit omdat het slechts een klein contrast is, maar het is anders genoeg om de schoenveter op te laten vallen en om een andere look te creëren.

 

Materialen afstemmen

Niet alleen qua kleur, maar ook op basis van materiaal kun je een goede combinatie samenstellen. Zeker als je wat chiquer gekleed gaat. Laten we zeggen dat je een zwart satijnen strikje hebt, ga dan met satijnen schoenveters. Als je een fluwelen strikje hebt, ga dan met fluwelen schoenveters.

 

Bruine schoenen

Met bruine schoenen heb je nog meer mogelijkheden, hoewel er vele verschillende tinten zijn. Bij donkerbruin suède kun je bijvoorbeeld kiezen voor een donkergroene schoenveter. Hier is geen scherp maar een licht contrast, dit oogt zeer verfijnd en het werkt heel goed voor herfst/winter outfits.

Bruine schoenen werken ook goed met rode schoenveters, simpelweg omdat bruin al elementen van rood in zich heeft. Iets opvallender is een oranje of geel paar schoenveters; je kunt ook proberen donkerbruine schoenen met lichtbruine schoenveters te hebben of andersom.

 

Ben je eruit? Koop je veters eenvoudig online bij Feet Unique.