Na verloop van de jaren kan je je jonge frisse look verliezen. Dit kan komen door stress maar natuurlijk ook door te veel roken, vaak uitgaan en alcohol drinken. Dan kan het gebeuren dat je oogleden er vermoeid uit gaan zien, dat ze gaan hangen. Gelukkig zijn er cosmetische behandelingen ontwikkeld waarmee je de oogleden gecorrigeerd kunnen worden. In deze blog gaan wij er meer over vertellen.

Een vergoeding door de verzekeraar

De zorgverzekering vergoedt een ooglidcorrectie in een aantal gevallen. Dan moet je ooglid halverwege de pupil hangen. Dit gaat dan natuurlijk om het bovenste ooglid, want wanneer je het onderste ooglid wil laten corrigeren, dan wordt het niet vergoed. Dit laatste heeft te maken met het feit dat de onderste oogleden niet zorgen voor medische implicaties, zoals hoofdpijn en slecht zicht. Met het bovenste ooglid dat hangt is dit laatste wel het geval, daardoor is de bovenste ooglidcorrectie wel een behandeling die vergoed wordt.

Een kleine ingreep

Voor een ooglidcorrectie ga je naar een kliniek. Daar zal een cosmetisch arts je oogleden kunnen corrigeren. Dit gaat met behulp van een kleine incisie in het ooglid. Dit wordt zo gedaan dat het niet opvalt en wegvalt tegen de wenkbrauwen. Op deze manier wordt overtollige huid verwijderd waardoor het ooglid strakker naar boven komt te zitten. Zo krijg je weer een frisse blik. Het blijft natuurlijk een cosmetische ingreep en daardoor is het belangrijk dat je de juiste kliniek en arts kiest. Recensies op Google maken het je makkelijker om de juiste keuze te maken. De ingreep duurt niet lang en je kunt dezelfde dag alweer naar huis. Wel even rustig aan doen en niet te veel bukken. Op deze manier zal het herstel sneller gaan en de littekens, die nog even te zien zijn, zullen dan wegtrekken. Je ziet er direct een aantal jaren jonger uit.

Conclusie

Met een ooglidcorrectie is het mogelijk om weer een frisse blik te krijgen. Op deze manier oog je een aantal jaar jonger en je leest en kijkt gewoon een stuk fijner. Hoofdpijn en moeilijk zicht, verdwijnen als sneeuw voor de zon. Laat je informeren door een cosmetisch arts over de mogelijkheden voor jouw ooglidcorrectie.