Sieraden zijn van alle tijden. De allereerste sieraden zijn natuurlijke handgemaakt. Deze traditie zet zich voort. In deze blog behandelen we de armbanden van Jaycs. Deze ondernemers hebben zich op een exotisch oord laten inspireren. Lees verder om te ontdekken hoe dit ging en wat daar concreet aan sieraden uitgekomen is. Op ons forum houden we je graag op de hoogte van de laatste trends, als het gaat om mode voor om je pols. Blijf daarom al onze blogs lezen. Frequent posten we nieuwe interessante artikelen. Doe je voordeel met de inspiratie die je hieraan kunt ontlenen!

Het ontstaan van de handgemaakte sieraden van Jaycs

De ondernemers waren ooit op het eiland Bali. Daar kwamen ze erachter hoe fantastisch handgemaakte sieraden kunnen zijn. Niet alleen voor vrouwen, maar zeker ook voor mannen en kinderen. De lokale bevolking gebruikte semi-edelstenen, dit zijn gesteenten of mineralen die geliefd zijn vanwege hun bijzondere uitstraling. Voorbeelden van semi-edelstenen (vroeger noemden we halfedelstenen), zijn: lapis lazuli, kwartsvariëteiten zoals Amethist, tijgeroog of turquoise. Handgemaakte sieraden gaan hier echt door schitteren.

Zelf handgemaakte sieraden maken

Eenmaal terug in Nederland gingen ze zelf aan de slag om schitterende sieraden waaronder armbanden te maken. Hiervoor gebruiken ze semi-edelstenen uit Bali. Deze edelstenen worden door hen heel mooi gecombineerd met bedels, deze laatste zijn eveneens uit Indonesië afkomstig. Hun armbanden zijn geschikt voor mannen, dames en kinderen.

De speciale buddha armbanden

Veel mensen geloven dat een beeltenis van Boeddha een zekere mate van geluk voor de drager/eigenaar met zich meebrengt. In zekere zin kun je de armbanden van Jaycs, waarin een bedel van de Boeddha verwerkt zit, zien als een gelukbrengende armband. De buddha armband heren (ook voor dames en unisex) komt in verschillende kleuren en is ook verkrijgbaar in zwart of wit.